MEDISCHE PRAKTIJK VOOR ESTHETIEK
Behandelingen
Niet blijvende producten (o.a. Botox en Fillers)
Massage
Kinesio Taping
Prijslijst
Contact
Foto's
Sitemap

VOOR UW NATUURLIJKE SCHOONHEID
Ooglidcorrectie
Facelift
Liposculpture
Buikwandcorrectie
Handverjonging
Buikwandcorrectie

Het intakegesprek vind plaats bij de praktijk van MPVE te Koog aan de Zaan.
De behandeling vind plaats bij Kliniek de Blaak te Rotterdam.

Ervaring heeft ons geleerd dat om een optimaal resultaat bij een buikwandcorrectie te behalen in sommige gevallen, een combinatie van liposuctie van de buik / maag locatie met daarna een dieet, aan te raden is. Wij raden u dan ook aan om na de ingreep contact op te nemen met de diëtiste.

Een buikwandcorrectie is een geschikte en veel uitgevoerde ingreep als uw buikwand slap is geworden door gewichtsverlies of ten gevolge van één of meerdere zwangerschappen. Voor vrouwen met littekens onder het navelgebied, vooral striae, kan deze ingreep ook uitkomst bieden. De buikwandcorrectie moet niet worden gezien als een mogelijkheid om extra gewicht kwijt te raken. Mocht u als vrouw nog een kinderwens hebben of overwegen een behoorlijk aantal kilo's af te vallen is het raadzaam om met uw plastisch arts te overleggen of een buikwandcorrectie voor u de juiste ingreep is.

Vóór de ingreep
Tijdens het consult overlegt u uitgebreid met de arts uw wensen ten aanzien van de correctie van uw buik. Hij zal uw buik controleren op de hoeveelheid vetweefsel dat u hebt, de stevigheid van de buikwandspieren en de elasticiteit van de huid. Hij vertelt u welke techniek zal worden toegepast en wat u van de ingreep kunt verwachten.

De ingreep
De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Voordat de ingreep begint, neemt de arts nogmaals de procedure met u door. Hij maakt een tekening op uw buik om het operatiegebied nauwkeurig te markeren. Vervolgens maakt hij een snede in uw onderbuik. Hoe groot deze is, hangt af van de hoeveelheid huid die hij moet verwijderen. Doorgaans is dit een horizontale snede net boven uw schaambeen en dus onder de bikinilijn. Moet hij ook losse huid boven de navel verwijderen, dan plaatst de arts een tweede snede rondom uw navel. Hij kan dan de huid boven uw navel naar beneden halen en de overtollige hoeveelheid huid verwijderen. Uw navel wordt opnieuw op de oorspronkelijke plaats gehecht. De arts dekt het operatiegebied al dan niet af met elastisch verband, waarna u een korset omkrijgt dat precies op uw maat is gemaakt.

Na de ingreep
In de uitslaapkamer wordt u verzorgd door gediplomeerde verpleegkundigen. U zult dezelfde dag nog naar huis kunnen gaan. Wel is het raadzaam ervoor te zorgen dat iemand u thuisbrengt. Na twee weken mogen de hechtingen eruit en maakt u een afspraak voor een controle. Wij adviseren het korset zes weken na de ingreep te dragen, waarvan vier weken dag en nacht, en de laatste twee weken enkel overdag. Lichamelijke inspanning kunt u gedurende die periode het best achterwege laten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt af van de aard van uw werkzaamheden. U kunt dit tijdens het consult met de arts bespreken. Wanneer u tijdens de herstelperiode last krijgt van abnormale pijn, zwelling of koorts moet u contact opnemen met de arts.

Mogelijke complicaties en risico's
Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Eventuele complicaties die kunnen optreden zijn een bloeduitstorting of wondgenezingsstoornissen wat overigens zelden voorkomt. Bij roken, overgewicht of suikerziekte is de kans op een gestoorde wondgenezing groter. Onder in de buikhuid ontstaat een gevoelloze plek die gaandeweg kleiner wordt doordat het gevoel langzaam terugkeert.


Tenslotte

In het bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande.

Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.

 

MEDISCHE PRAKTIJK VOOR ESTHETIEKBehandelingenNiet blijvende producten (o.a. Botox en Fillers)MassageKinesio TapingPrijslijstContactFoto'sSitemap